2022.10.21-én került megrendezésre, közel 300 fő részvételével  a Budai úti futónap Cegléd külterületén, a Budai út mellett, a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont közelében található Kámáni erdőben. Az általános és középiskolás gyerekeknek megrendezett akadályfutó versenyen, fiúk és lányok külön futamban, valamint külön korcsoportban indulhattak.

A futóverseny izgalmassá tétele érdekében a megadott távokon, időközben egy-egy sportos akadály pályával találkoztak a futók, amit a pályázat keretében beszerzett eszközök segítségével alakítottak ki a szervezők. Az akadályok közt kosárra dobás, kapura rúgás, gumi abroncsban futás is szerepelt.

A versenyen résztvevőket érmekkel és serlegekkel, emléklappal, valamint az erre az eseményre készített pólóval jutalmazták.

A pályázati forrásból – támogatás  összege: 1 999 956 Ft -  megrendezett futónapról a helyi televízió is hírt adott, illetve a ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola honlapján (https://tancsics-cegled.edu.hu/index.php/18-tanev-2022-23/verseny-22-23/364-varosi- mezei-akadalyfuto-versenyen)  is beszámolt a résztvevő diákok eredményeiről.

A projektről készített videó az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=0OvTbr6HVyc